Orzo gryde med svampe

Orzo gryde med svampe

30 min
Her får du opskriften på en skøn og cremet orzo gryde med svampe og spinat. En nem og hurtig hverdagsret fuld af god smag! Orzo er en slags pasta, som er kortklippet og derfor ligner riskorn. Denne pastaret minder meget om en klassisk risotto, både i smag og udseende - den er bare endnu nemmere og hurtigere at lave! Orzo pasta med svampe er en one pot ret eller en alt-i-en-ret pastaret, hvor alle ingredienser tilberedes i samme gryde.
https://www.arla.dk/opskrifter/orzo-gryde-med-svampe/

Sådan gør du

  • Opvarm en gryde og sauter svampene i olie ved høj varme i ca. 5 minutter - til svampene er brune og møre.
  • Tilsæt hvidløg, orzo-pasta, salt og peber og svits yderligere i ca. 1 minut.
  • Tilsæt bouillon og fløde og bring det i kog.
  • Lad retten simre ved lav varme, uden låg og med jævnlig omrøring i 10-15 minutter. til pastaen er al dente.
  • Fjern gryden fra varmen og tilsæt parmesanost samt frisk spinat. Rør godt rundt, indtil spinaten er faldet sammen.
  • Top retten med hakket persille og server.

Server gerne pastaretten med en skøn gremolata.

Energiindhold for hele retten:

9239 kJ / 2208 kcal

Næringsindhold pr. 100g

588 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 14 % 4,8 g
Kulhydrat: 43,6 % 15,1 g
Fedt: 42,4 % 6,7 g
Mere inspiration

Prøv en hjemmelavet gremolata som ekstra krydderi.

Gremolata
10 min
Gremolata
(3)

Ingredienser

250 g Svampe, i skiver
2 tsk Olivenolie
2 Fed hvidløg, finthakket
300 g Pastaris (orzo)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 dl Hønse- eller grøntsagsbouillon
2 dl Piskefløde
50 g Parmesanost, revet
250 g Frisk spinat
1 håndfuld Persille, hakket