Svampepie med hytteost
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Svampepie med hytteost

Skøn tærte med en bund af filodej og cremet fyld af kartofler og svampe. Server med bønner og groft brød.

Antal portioner
  • 200 g filodej - optøet efter anvisning på pakken
  • 3 spsk smeltet smør
  • 1 bagekartoffel (a ca. 250 g)
  • 250 g østershatte
  • 250 g markchampignoner
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost med 4 slags løg 4%
  • 75 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 16%
  • 1 12 spsk hakket frisk salvie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g kogte haricots verts
  • 240 g brød

Pensl filodejspladerne enkeltvis med ca. 1½ spsk af det smeltede smør. Læg dem lagvis på en bageplade, så der dannes én stor “bund“. Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke tørrer. Skræl kartoflen og skær den i meget tynde skiver. Sautér skiverne i ca. ½ spsk smør ved svag varme ca. 10 min., til de er let gyldne. Rens svampene og snit dem groft. Sautér svampene ved ret høj varme uden fedtstof, først østershatte, så champignon, til de “pifter“. Kom alle svampene tilbage på panden og tilsæt ca. ½ spsk smeltet smør samt hvidløg. Lad dem stege ca. 2 min. Lad hytteosten dryppe godt af i en sigte. Fordel hytteost, svampe, kartoffelskiver, revet ost og salvie på dejbunden og drys med salt og peber. Fold svampepiens kanter op hele vejen rundt og pensl med det sidste smeltede smør. Bag pien midt i ovnen til kanterne er gyldne. Server straks sammen med nykogte bønner og brød.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 9960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: