Sprøde ingefærsmåkager

Sprøde ingefærsmåkager

60+ min
Fryseegnet
Nem småkagedej der røres sammen og sættes på bageplade med en ske - oplagt når der er børn med i køkkenet.
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-ingefarsmakager/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Rør æggene sammen og opløs gæren heri.
  • Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer.
  • Pisk æg og gær i lidt efter lidt til blandingen er let og luftig.
  • Bland mel, natron, ingefær og nellike sammen. Vend det i smørblandingen - drysset gennem en sigte.
  • Sæt med 2 teskeer ca. 100 toppe - ca. 1 tsk pr. top - på plader med bagepapir. Der skal være plads omkring toppene som flyder ud.
  • Bag småkagerne øverst i ovnen.

I stedet for natron kan du bruge 2 tsk bagepulver. Ingefærsmåkagerne kan gemmes i en kagedåse i ca. 1 uge. Du kan skifte stødt ingefær og nellike ud med henholdsvis kanel og kardemomme.

Energiindhold for hele retten:

13983 kJ / 3342 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1641 kJ / 392 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5 % 4,8 g
Kulhydrat: 63,8 % 61,6 g
Fedt: 31,2 % 13,9 g

Ingredienser

2 Æg
10 g Gær
125 g Blødt smør
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk Natron
1 spsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt nellike