Sirupskage med smør

Sirupskage med smør

60+ min
Sirupskagen bliver kun bedre efter et par dage. Den serveres i skiver smurt med koldt smør.
https://www.arla.dk/opskrifter/sirupskage-med-smor/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

  • Pisk æg og sukker skummende. Smelt smør og sirup, og vend det i æggeblandingen. Bland krydderier, natron og hvedemel sammen og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med kærnemælken. Hæld dejen i 2 smurte franskbrødsforme, der hver rummer ca. 1½ liter. Bag kagerne nederst i ovnen. Skær ved serveringen kagerne i skiver og smør dem med smør.
Energiindhold for hele retten:

22654 kJ / 5414 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1629 kJ / 389 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 53,5 % 51,3 g
Fedt: 42,8 % 18,8 g
Mere inspiration

På billedet kan du også se Sandkage.

Sandkage
60+ min
Sandkage
(263)

Ingredienser

2 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
125 g Smør
250 g Sirup (ca. 1¾ dl)
2 tsk Stødt kanel
1½ tsk Stødt nellike
½ tsk Stødt kardemomme
½ tsk Stødt ingefær
½ tsk Natron
350 g Hvedemel (ca. 6 dl)
1¼ dl Kærnemælk
Tilbehør
175 g Koldt smør