Sandkage

Sandkage

60+ min
Fryseegnet
Sandkage smager, i al sin enkelhed, bare godt. Der er ikke nogen dikkedarer ved hjemmelavet saftig og nem sandkage, den er, hvad den er - en perfekt blanding af smør, sukker, æg og mel + lidt vaniljesukker og bagepulver. En rigtig klassiker. Sandkage blev også kaldt "pund til pund kage" fordi den består af lige dele af de 4 hovedingredienser. Vi har dog valgt at tage et halvt pund (250 g) af hver ingrediens, så det passer til én kage. Men du kan jo snildt gå all-in og bage 2 sandkager, så det bliver den helt rigtige "pund til pund" kage. Hvis du har lyst, kan du sagtens pynte din sandkage, men den behøver det faktisk ikke. Ren retro!
https://www.arla.dk/opskrifter/sandkage/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sandkage
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt ind imellem.
  • Bland mel, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen.
  • Smør en slip-let brødform (ca. 1½ liter) godt med smør. Fordel dejen i formen og bag sandkagen midt i ovnen.
  • Lad sandkagen køle af i formen i ca. 10 min., vend den ud og lad kagen køle helt af.

Du kan bruge bagepapir i formen, i stedet for at smøre den. Sørg for at bagepapiret ligger glat i formen, hvis du vil have et fint stramt snit, når kagen er bagt.

Sådan kan du lave marmorkage: Bland 1½ spsk kakao i halvdelen af dejen, så du har en mørk og en lys dej. Fordel den mørke dej i 2 sandkageforme og fordel derefter den lyse dej i formene. Rør forsigtigt rundt med en gaffel så den mørke og lyse dej blander sig og der fremkommer et mønster.

Energiindhold for hele retten:

16797 kJ / 4015 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1730 kJ / 413 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 44,8 % 45,6 g
Fedt: 50,4 % 23,5 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve en anden rigtig mormorklassisker?

Sirupslagkage
60+ min
Sirupslagkage
(51)

Ingredienser

Sandkage
250 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
4 Æg
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
3 tsk Vaniljesukker
1 tsk Bagepulver
Smør til formene