Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade

30 min
Nem og hurtig opskrift på en dejlig nordisk-inspirereret rabarbermarmelade. Marmeladen smager lækkert - prøv den.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbermarmelade/

Sådan gør du

Rabarbermarmelade
  • Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter evt, skylles med fx atamon.
  • Skær rabarberne i mindre stykker ca. 2-3 cm.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom rabarberne i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme i ca. 5 min til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld rabarbermarmeladen på de rengjorte glas og luk dem. Opbevar kompotten på køl, hvis du ikke har brugt atamon.

Til en brunch kan du servere marmeladen i små portionssyltetøjsglas.

Energiindhold for hele retten:

3773 kJ / 902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

528 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 2 % 0,6 g
Kulhydrat: 96,5 % 30 g
Fedt: 1,5 % 0,2 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Rabarbermarmelade
500 g Rensede vinrabarber
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 spsk Vand
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)