Stikkelsbærmarmelade

Stikkelsbærmarmelade

15 min
I juli og august er stikkelsbærrerne modne, og måske er du så heldig at have dem i haven. Her får du en meget nem opskrift på marmelade. Den kan du lave så du kan få brugt alle bærrerne og få glæde af dem resten af året. Stikkelsbærrerne er søde og med lidt citronsaft bliver det en frisk og dejlig stikkelsbærmarmelade, som du kan spise med ost, på nybagte boller eller i din yoghurt om morgenen sammen med lidt mysli. Om bærrerne er grønne eller røde betyder ikke noget, du kan lave stikkelsbærmarmeladen med begge slags. Stikkelsbærmarmeladen smager også godt med kornene fra en halv vaniljestang.
https://www.arla.dk/opskrifter/stikkelsbarsyltetoj-med-ingefar/

Sådan gør du

  • Nip de små brune stilke af bærrerne med en urtekniv.
  • Bring langsomt bærrene i kog, og kog ved lav varme i 2 min.
  • Drys sukker i og rør rundt. Lad bær og sukker komme i kog og kog det ved svag varme i 1 min.
  • Bland melatin med sukker og kom det i gryden under omrøring. Kog 2 min. og træk så gryden af varmen.
  • Tilsæt citronsaften og rør rundt. Lad marmeladen køle lidt af, før det kommes på helt rene glas.
Energiindhold for hele retten:

4551 kJ / 1088 kcal

Næringsindhold pr. 100g

623 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 1,7 % 0,6 g
Kulhydrat: 95,8 % 35,2 g
Fedt: 2,5 % 0,4 g

Ingredienser

½ kg Friske eller frosne stikkelsbær
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
1 tsk Jævningsmiddel til marmelade, fx melatin
1 spsk Sukker
1 spsk Citronsaft