Nøddekurve med creme

Nøddekurve med creme

60+ min
Imponer dine gæster med sprøde hjemmebagte nøddekurve. Server dem med sød cremefraichecreme eller jordbærflødeskum.
https://www.arla.dk/opskrifter/noddekurve-med-creme/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.

Marinerede jordbær
  • Fordel jordbærstykkerne i et fad. Dryp med citronsaft og drys med sukker. Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Nøddekurve
  • Tegn 8 cirkler (ca. 11 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir og læg dem på bageplader. Bland nødder og øvrige ingredienser sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blandingen et opkog og lad den køle lidt af. Smør 1 spsk dej ud i hver cirkel. Bag en plade "kager" ad gangen midt i ovnen, til de er gyldne. Stil pladen på en bagerist og lad "kagerne" afkøle 1-2 min. Læg de bløde "kager" med undersiden nedad over omvendte glas (ca. 6 cm i diameter). Tryk forsigtigt "kagerne" ind mod glassene og lad dem køle helt af. Løft forsigtigt de kolde nøddekurve af glassene.
Creme
  • Pisk cremefraiche og 1½ spsk lage fra jordbærrene godt sammen og smag til. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen
  • Anret jordbærstykkerne i nøddekurvene og fordel cremen derover. Pynt med skovsyre og server straks.

Du kan bruge en jordbærfløde istedet for cremen. Bland ¾ dl syltetøj med 1¾ piskefløde og pisk det til et let skum.

Energiindhold for hele retten:

6728 kJ / 1608 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1379 kJ / 330 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 3,9 % 3,2 g
Kulhydrat: 23,8 % 19,3 g
Fedt: 72,3 % 26,9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Marinerede jordbær
150 g Friske jordbær i kvarte
2 tsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Sukker
Nøddekurve
1½ dl Fintmalende hasselnøddekerner (ca. 75 g)
50 g Smør
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Piskefløde
½ spsk Hvedemel
Creme
1¼ dl Creme fraiche 38%
Pynt
Skovsyre