Marineret pasta med tigerrejer

Marineret pasta med tigerrejer

60+ min
Fryseegnet
Forret med pasta, pesto og tigerrejer. Opskriften på marineret pasta med tigerrejer er perfekt til mange gæster, fordi det hele kan forberedes i god tid. Den hjemmelavede pesto smager fantastisk og sammensætningen med pasta og rejer smager så tankerne flyver afsted til en smuk sydhavsø. Det er en forret, som du vil komme til at lave mere end en gang.
https://www.arla.dk/opskrifter/marineret-pasta-med-tigerrejer/

Sådan gør du

Marineret pasta
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad den dryppe af i en sigte.
  • Bland olie, løg, persille og peber i en stor skål og vend den varme pasta i.
  • Stil skålen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Pesto
  • Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i et blenderglas. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen
  • Fordel den marinerede pasta på tallerkener.
  • Læg en tynd ring af pesto uden om pastaen.
  • Vend rejerne i citronsaft og anret dem på tallerkenerne.
  • Drys med revet ost og pynt med basilikumblade.

Pesto kan tilberedes dagen før. Pasta kan marineres dagen før - tag pastaen ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Energiindhold for hele retten:

21245 kJ / 5078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1022 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 19 % 11,4 g
Kulhydrat: 28,3 % 17 g
Fedt: 52,7 % 14,6 g
Mere inspiration

Landbrød

Landbrød
60+ min
Landbrød
(19)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Marineret pasta
250 g Tørret pasta, fx penne
4 spsk Rapsolie
1 Finthakket rødløg
1 dl Hakket frisk kruspersille
Friskkværnet peber
Pesto
2 dl Olivenolie
1½ spsk Pinjekerner
1 Stort pillet fed hvidløg
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Fint salt
1½ liter Frisk basilikum med bløde stilke (ca. 75 g)
600 g Pillede kogte tigerrejer med halevifte (50-60 stk.)
2½ spsk Friskpresset citronsaft
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Basilikumblade
Tilbehør
300 g Landbrød