Spaghetti med stegte tigerrejer

Spaghetti med stegte tigerrejer

30 min
Spaghetti med stegte rejer - en dejlig opskrift, hvor der er fuld gas på friskhed, hvidløg og tigerrejer. Hurtig pastaret - nem at lave. Citron giver retten giver en let, frisk og dejlig smag, der går rigtig sammen med tigerrejer og hvidløg. Hele herligheden bliver bundet sammen af smør. Opskrift på dejlig spaghettiret, der tilfredsstiller både mave og øjne.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-stegte-tigerrejer/

Sådan gør du

  • Kom spaghettien i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spaghettien ca. 7 min.
  • Tilsæt broccoli og lad den koge med i ca. 3 min. Pasta og broccoli skal være mør, men ikke blød.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg rejerne ved kraftig varme i ca. 1½ min.
  • Tilsæt citronskal, -saft og salt og damp rejerne under omrøring i ca. 1 min.
  • Lad spaghetti og broccoli dryppe af i et dørslag. Kom det tilbage i gryden og bland med spinat, gulerod og smør.
  • Hæld spaghetti og grøntsager i et fad og kom de stegte rejer på toppen.
  • Drys med flagesalt og peber og server.

Gem evt. lidt af kogevandet til spagettien - hvis du vil servere den mere cremet.

Det klæder altid spaghetti med lidt ost - server evt. revet ost til retten.

Energiindhold for hele retten:

11822 kJ / 2826 kcal

Næringsindhold pr. 100g

572 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18,4 % 6,2 g
Kulhydrat: 55,3 % 18,6 g
Fedt: 26,3 % 4,1 g
Mere inspiration

Endnu en hurgit ret med spaghetti - og ikke ret meget andet.

Cacio e pepe
25 min
Cacio e pepe
(3)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

400 g Tørret spaghetti
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
500 g Broccoli i buketter og stokken i tynde strimler
25 g Hvidløgssmør
300 g Pillede rå tigerrejer med halevifte
2 tsk Fintstrimlet citronskal (usprøjtet)
3 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
100 g Rensede babyspinatblade
2 Gulerødder høvlet i tynde strimler (ca. 100 g)
50 g Hvidløgssmør
1 tsk Flagesalt
Friskkværnet peber