Marinerede sild i tomatfløde
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Marinerede sild i tomatfløde

En anderledes variant af marinerede sild - lige til frokostbordet.

Antal portioner

Dagen før

  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 spsk tør sherry, fino
  • 1 spsk sukker
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 marinerede sildefileter

Pynt

  • finthakket rødløg

Tilbehør

  • 360 g groft rugbrød
  • 75 g koldt smør
  • friskkværnet peber

Dagen før

Lad tomaterne dryppe af i en sigte over en lille tykbundet gryde. Kom fløden i "tomatjuicen" og bring blandingen i kog. Kog den ved svag varme og uden låg ca. 5 min. til der er ca. 1½ dl - rør af og til. Kom sherry, sukker, salt, peber og de afdryppede tomater i flødeblandingen. Varm tomatfløden igennem og smag til. Skær sildefileterne i mindre stykker og læg dem skiftevis med tomatfløde i en skål. Stil sildene tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tips

1 spsk tør sherry kan erstattes af 1 tsk lagereddike. Sildene kan stå tildækket i køleskabet i ca. 4 døgn (inkl. trækketid).

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 9550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 46 %
  • Alkohol: 1 %
Kilde: