Kyllingespyd med spaghetti og pesto

Kyllingespyd med spaghetti og pesto

45 min
Grillede kyllingespyd og spaghetti med dejlig hjemmelavet grøn pesto.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingespyd-med-spaghetti-og-pesto/

Sådan gør du

  • Skær kødet i tern og sæt det på spid skiftevis med peberfrugttern. Rør ketchup sammen med oregano, sojasauce, salt og peber og smør det på spyddene. Læg spyddene i et ovnfast fad og grill dem øverst i ovnen. Vend spyddene efter halvdelen af tiden.
Pesto
  • Kom persille og ost i en foodprocessor eller blender sammen med pinjekerner, salt, hvidløg, ost og bouillon. Blend i ca. 30 sek. Kom olien i og smag til med peber.
  • Kog spaghettien efter anvisning på emballagen og vend pestoen i. Server straks sammen med spyd og salat.
Grill
  • Ca. 9 min.
Energiindhold for hele retten:

9011 kJ / 2154 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 31,1 % 7,3 g
Kulhydrat: 50,4 % 11,8 g
Fedt: 18,5 % 2 g
Mere inspiration

Hel kylling på grill - en af familiens favoritter.

Kylling på grill
60+ min
Kylling på grill
(4)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

4 Kyllingefileter (ca. 525 g)
2 Gule peberfrugter i mindre stykker (ca. 250 g)
1 dl Tomatketchup
1 tsk Tørret oregano
1 spsk Sojasauce
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
Pesto
25 g Bredbladet persille (ca. 3 dl)
25 g Revet mozzarellaost
1½ spsk Pinjekerner eller mandler
¾ tsk Groft salt
1 Lille knust fed hvidløg
½ dl Afkølet hønsebouillon
1 spsk Olivenolie
Friskkværnet peber
300 g Tørret spaghetti - evt. fuldkorns
Tilbehør
525 g Blandet grøn salat, fx tomater
Dampede og afkølede buketter af broccoli
Finthakket rødløg
Dryp med friskpresset citronsaft