Chokoladebudding

Chokoladebudding

60+ min
Nem opskrift på chokoladebudding med intens chokoladesmag. Det er nemt at servere både hjemme og ude, når buddingen med chokoolade er anrettet i små glas. Pynt med letpisket flødeskum.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladebudding/

Sådan gør du

  • Rør mælk og maizena sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt æg, sukker, vaniljekorn og chokolade.
  • Bring blandingen i kog under piskning - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Blandingen skal være tyk og cremet.
  • Hæld hurtigt cremen i en skål og derefter i 6 glas (a ca. 2 dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.
  • Server chokoladebuddingen med letpisket flødeskum.

Du kan variere chokoladesmag og intensitet. Prøv at eksperimentere med lys chokolade, hvid chokolade - eller mørk chokolade med orange. Du kan også smage flødeskummet til med appelsinskal og -saft.

Energiindhold for hele retten:

7133 kJ / 1705 kcal

Næringsindhold pr. 100g

606 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 11,1 % 4 g
Kulhydrat: 42,6 % 15,2 g
Fedt: 46,3 % 7,6 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske vaniljebudding.

Vaniljebudding
60+ min
Vaniljebudding
(41)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

¾ liter Mælk
50 g Majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
2 Æg (ca. 1 dl)
4 spsk Rørsukker
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
75 g Grofthakket mørk chokolade
Tilbehør
1½ dl Piskefløde pisket til et let flødeskum