Bananbrød

Bananbrød

60+ min
Fryseegnet
Ved du ikke hvad du skal bruge de glemte og overmodne bananer på køkkenbordet til? Så skulle du prøve at bage denne opskrift på et dejligt, saftigt bananbrød. Der er en stor mængde banan i brødet, hvilket giver det en fugtig krumme, der holder længe. Kærnemælk og citron smager dejligt sammen med banan og løfter bananbrødet til nye højder. Spis det som kage til en kop kaffe eller måske som en simpel dessert med en kugle is til.
https://www.arla.dk/opskrifter/bananbrod/

Sådan gør du

  • Mos bananerne med en gaffel eller et piskeris.
  • Rør det bløde smør, sukker og vaniljesukker sammen og bland det med bananmosen.
  • Rør æggene i et ad gangen og rør kærnemælk i.
  • Kom mel, bagepulver, salt og citronskal i og rør det ud. Rør til sidst chokolade i dejen.
  • Beklæd en brødform på ca. 1,5 liter med bagepapir og hæld dejen i. Drys sukker på toppen.
  • Bag bananbrødet ca. 1 time og 15 min. ved 160° - varmluft. Det er færdigt , når du kan stikke en kødnål i, og der ikke hænger dej ved. Lad det køle af på en rist ca. 1 time, før du skærer i det.

Du kan variere chokoladens kakaoprocent, som du har lyst til. Citronskal kan udelades. Du kan komme hakkede nødder på toppen af bananbrødet eller ned i dejen. Det kan være valnødder, cashewnødder eller pecannødder.

Skær brødet i skiver og frys dem enkeltvis, så er de klar til madpakken.

Energiindhold for hele retten:

18391 kJ / 4396 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1184 kJ / 283 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,7 % 4 g
Kulhydrat: 61,5 % 42,8 g
Fedt: 32,8 % 10,5 g
Mere inspiration

Denne udgave af bananbrød er grovere og mindre sød - men lige så lækker.

Ingredienser

Bananbrød
5- 6 Modne bananer (500 g)
120 g Blødt smør
225 g Sukker
1½ tsk Vaniljesukker
3 Æg
¾ dl Kærnemælk
300 g Hvedemel
1½ tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
1½ tsk Citronskal (usprøjtet)
150 g Mørk chokolade, ca. 70% - grofthakket eller knapper
1 spsk Sukker til toppen