Bagt rodfrugtsalat med brombær
45 min
•
Denne bagte rodfrugtsalat er virkelig skøn, smagen er meget kompleks og tilfredsstiller de fleste sanser. Brombær giver rodfrugterne frisk syre og den hvide ost tilfører salt - og linserne lægger en god bund. Prøv den bagte rodfrugtsalat, når brombærrene er i sæson og nyd smagen og de smukke farver.
Ingredienser
Bagte rodfrugter
3
Gulerødder i tern (ca. 400 g)
|
|
---|---|
2
Persillerødder i tern (ca. 400 g)
|
|
2 tsk
Rapsolie
|
Bagt rodfrugtsalat
½ liter
Vand
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
75 g
Tørrede belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy (ca. 1½ dl)
|
100 g
Rensede brombær
|
|
---|---|
1 dl
Blade af bredbladet persille
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Vand
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Salatost i tern
|
Sådan gør du
Bagte rodfrugter
Bagt rodfrugtsalat
Salaten egner sig også godt som tilbehør til vildt eller oksebøffer. Så er der salat til ca. 6 personer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4121 kJ / 985 kcal
Næringsindhold pr. 100g
251 kJ / 60 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 19,3 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 49,1 % | 7,3 g |
Fedt: | 31,6 % | 2,1 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.