Bagt rodfrugtsalat med brombær

45 min
Bagt rodfrugtsalat med brombær

Denne bagte rodfrugtsalat er virkelig skøn, smagen er meget kompleks og tilfredsstiller de fleste sanser. Brombær giver rodfrugterne frisk syre og den hvide ost tilfører salt - og linserne lægger en god bund. Prøv den bagte rodfrugtsalat, når brombærrene er i sæson og nyd smagen og de smukke farver.

Ingredienser

Bagte rodfrugter

3 Gulerødder i tern (ca. 400 g)
2 Persillerødder i tern (ca. 400 g)
2 tsk Rapsolie

Bagt rodfrugtsalat

½ liter Vand
½ tsk Groft salt
75 g Tørrede belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy (ca. 1½ dl)
100 g Rensede brombær
1 dl Blade af bredbladet persille
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Vand
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Salatost i tern

Sådan gør du

Bagte rodfrugter

  • Bland rødder og olie på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.
  • Lad rødderne køle af.

Bagt rodfrugtsalat

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Anret de bagte rodfrugter, linser, brombær og persilleblade i et fad.
  • Pisk citronskal, -saft, vand, sukker, salt og peber sammen og hæld det over salaten. Fordel osten på salaten og server.

Salaten egner sig også godt som tilbehør til vildt eller oksebøffer. Så er der salat til ca. 6 personer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4121 kJ / 985 kcal

Næringsindhold pr. 100g

251 kJ / 60 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 19,3 % 2,8 g
Kulhydrat: 49,1 % 7,3 g
Fedt: 31,6 % 2,1 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-rodfrugtsalat-med-brombar/