Samarbejde hele vejen

Bekæmp Madspild

Madspild er ikke kun et spild af tid og penge, men også en unødig belastning af miljøet. Hvorfor? Fordi når mad havner i skraldespanden i stedet for i maven, går alle de ressourcer, der er brugt til at producere maden, til spilde. Derfor arbejder vi hos Arla på at reducere vores spild allerede inden maden når din indkøbskurv, og vi ønsker at inspirere dig til at mindske dit madspild derhjemme.

Hvad er madspild?

Madspild er fødevarer, der kunne have været spist, men som af forskellige årsager ender i skraldespanden. Hvert år går 873.014 tons fødevarer til spilde i Danmark. En betydelig del af dette spild sker i hjemmene, så ved at reducere dit madspild, bidrager du personligt til at mindske klimaaftrykket.

Hvad er madspild?

Har du styr på madmyterme?

Er du blandt de 93% af den danske befolkning, som gerne vil reducere sit madspild – så tag quizzen og bliv klogere på hvilke myter, der medvirker til unødig madspild.

INSPIRATION OG TIPS TIL AT MINDSKE DIT MADSPILD

Hos Arla deler vi masser af inspiration og viden om, hvordan du kan bekæmpe madspild. Find os her på arla.dk eller følg os på Instagram for gode råd og opskrifter. I efterårsferien er vi med til at åbne dørene til Madspildsskolen, hvor familier kan lære at lave lækker mad af rester.

Sådan undgår du at smide mad ud - brug dine sanser

Din mad kan selv fortælle dig, om den skal smides ud eller du trygt kan spise den. Brug dine sanser – duft, føl og smag på maden. Ofte er den god efter sidste salgsdato. Få flere tips til at stoppe madspild her

Sådan laver du nemme madspildsboller

Har du en rest mejeri, trætte grøntsager eller lidt forskellige kerner? Så brug dem i disse fantastiske madspildskernestykker.  

*Gns. siden 2015
Stop madspild

Stop madspild

Mad, der bliver produceret, men ikke bliver spist, påvirker klimaet og miljøet negativt uden at føre noget som helst godt med sig. Og der er ikke noget mere demotiverende end at producere mad, som ikke bliver spist.

Derfor har vi sat en målsætning om at reducere madspild i produktionsleddet med 50% i perioden mellem 2015 og 2030. Og vi har en ambition om at hjælpe vores forbrugere med at mindske madspildet hjemme i deres egne køkkener.

Stop madspild | Arla