Waldorfsalat
1 time
•
Denne klassiske waldorfsalat er lige, som den skal være. Opskriften består af en lækker creme fraichedressing med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder. Det er både en nem, hurtig og lækker waldorfsalat og den passer godt til både kalkun, and og vildtretter. Søger du en skøn waldorfsalat opskrift - så behøver du ikke lede længere.
Ingredienser
Waldorfsalat
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 spsk
Flormelis
|
|
2 dl
Creme fraiche 18% eller 38%
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Grønne stenfri vindruer
|
|
4 stilke
Bladselleri
|
|
2
Grønne æbler, fx granny smith
|
|
75 g
Valnøddekerner
|
Pynt
Blade af bladselleri
|
|
---|---|
Stenfri vindruer
|
|
Valnøddekerner
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Waldorfsalat
Dressingen kan også tilberedes af lige dele cremefraiche 18% og 38%.
Du kan også bruge andre syrnede mælkeprodukter, som i f.eks. denne opskrift, hvor der er brugt skyr i stedet for cremefraiche. Husk at smage til en ekstra gang, hvis du skifter cremefraichen ud med et andet syrnet mælkeprodukt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6274 kJ / 1500 kcal
Næringsindhold pr. 100g
596 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 5,7 % | 2 g |
Kulhydrat: | 26 % | 9,1 g |
Fedt: | 68,3 % | 11 g |