Vitello tonnato
Den klassiske italienske forret, der smager forrygende. Italien er meget mere end pizza og pasta, ikke at forklejne den del af støvlelandets klassiske retter, som også er fantastiske. Men Italien har så mange andre klassiske retter at byde på. Og det er Vitello tonnato et godt eksempel på. Tynde skiver af kogt kalvekød bliver serveret med en tunsauce, kapers og citron. Vitello tonnato er at finde på mange italienske menukort, og du kan følge denne opskrift og få en hjemmelavet vitello tonnato, som smager helt autentisk.
Ingredienser
Dagen før
1½ kg
Kalveinderlår
|
|
---|---|
2½ liter
Vand
|
|
1
Gulerod i kvarte
|
|
1
Løg i kvarte
|
|
3
Små fed hvidløg
|
|
5
Kviste af frisk timian
|
|
2
Laurbærblade
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
1½ spsk
Groft salt
|
Tunsauce
1 dåse
Tun i vand
|
|
---|---|
2
Hårdkogte æg
|
|
4
Ansjosfileter
|
|
2½ spsk
Olivenolie
|
|
2½ spsk
Mayonnaise
|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
4 spsk
Kapers uden lage
|
---|
Pynt
Kviste af frisk timian
|
---|
Tilbehør
150 g
Landbrød
|
|
---|---|
Både af citroner (usprøjtede)
|
Sådan gør du
Dagen før
Tunsauce
Sådan anretter du vitello tonnato
Der er for meget kød til 6 personer, men det er svært at koge et mindre stykke kød, og stadig få pæne skiver. Brug resten af kødet til biksemad eller pålæg. Suppen kan koges lidt ind og spises med fx porrer, gulerødder og kødboller. Ønsker du en tyndere tunsauce kan du tilsætte mere kogelage til saucen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12567 kJ / 3004 kcal
Næringsindhold pr. 100g
259 kJ / 62 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 53,2 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 13 % | 2 g |
Fedt: | 33,8 % | 2,4 g |