Vegetar tacos

45 min
Vegetar tacos

Disse vegetar tacos er smagsmæssigt lidt anderledes end de traditionelle tacos. Smagen er som altid i højsædet, men har her fået et nordisk twist med råvarer som blomkål, æble og hasselnødder og et asiatisk touch fra saucen, der binder det hele sammen. Spændende utraditionelle vegetar tacos der bare smager godt. En super lækker smagoplevelse til en aften med venner eller en hurtig middag i hverdagen.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Stegt blomkål

1 Blomkål i små buketter
4 spsk Teriyakisauce
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Løgpulver
1 tsk Groft salt
20 g Smør
1 spsk Sesamfrø

Tilbehør

1 Icebergsalat, fintsnittet
2 Æbler i tynde både
75 g Salatost i tern
1 dl Syltede rødløg
1 dl Goma dressing
1 dl Ristede og hakkede hasselnøddekerner
12 Små tortillaer

Sådan gør du

Stegt blomkål

  • Vend blomkål sammen med teriyakisauce, chili, løgpulver og salt.
  • Steg dem i smørret i ca. 5 min. ved jævn varme og drys med sesamfrø.
  • Anret de øvrige ingredienser i skåle og server dem sammen med den stegte blomkål og lune tortillaer.

Blomkål kan erstattes med græskar, når de er i sæson.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10377 kJ / 2480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,6 % 3,4 g
Kulhydrat: 46,5 % 13,4 g
Fedt: 41,9 % 5,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetar-tacos/