Vaniljekranse
10 timer
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
Vaniljekranse er en af julens klassiske småkager. Prøv denne opskrift på klassiske og sprøde vaniljekranse og sørg for at få fyldt kagedåsen helt op inden julen banker på døren. Vaniljekranse er skønne for både gane og øjne - og faconen indbyder til at hænge vaniljekransene op i et rødt silkebånd. Vaniljekranse pynter både på grene, juletræ og småkagefad.
Ingredienser
Vaniljekranse
1
Vaniljestang
|
|
---|---|
100 g
Smuttede mandler
|
|
375 g
Hvedemel (ca. 6¼ dl)
|
|
125 g
Kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
|
|
375 g
Koldt smør
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
1
Æg
|
Sådan gør du
Vaniljekranse
Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25455 kJ / 6084 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1986 kJ / 475 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 4,1 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 42 % | 49 g |
Fedt: | 53,9 % | 28,9 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.