Vafler
Friskbagte sprøde vafler smager skønt og med et vaffeljern er det både nemt og sjovt at bage vafler. Opskriften på denne vaffeldej indeholder mælk, citronskal og vanilje og giver de mest lækre vafler. Du kan servere syltetøj, creme fraiche, flødeskum, vaniljeis, frisk frugt - eller blot et lille drys flormelis og citronsaft til de nybagte vafler. Hjemmebagte vafler er bare de bedste. Bag dem og nyd duften af friskbagte vafler.
Ingredienser
3 spsk
Sukker
|
|
---|---|
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
3 dl
Mælk eller kærnemælk
|
|
2 dl
Vand
|
|
3
Æg
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Tilbehør
Syltetøj
|
---|
Sådan gør du
Vafler
Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200° - tradtionel ovn.
Vafler og pandekager smager også godt sammen med rørsukker og friskpresset citronsaft eller creme fraiche og syltetøj.
Lad vaflerne tø og lun dem i vaffeljernet eller på en brødrister.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9448 kJ / 2258 kcal
Næringsindhold pr. 100g
850 kJ / 203 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 10 % | 5 g |
Kulhydrat: | 49,5 % | 24,7 g |
Fedt: | 40,5 % | 9,3 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.