Tyrkisk pasta

25 min
Tyrkisk pasta

Tyrkisk pasta er en nem og meget lækker pastaret med krydret kød, syrlig yoghurtdressing og smørsauce med paprika som binder det hele sammen. Det er vigtigt at kødet får godt med farve og at smørsaucen er meget varm.

Ny

Ingredienser

Yoghurtdressing

1 dl Yoghurt 10%
1 Knust fed hvidløg
¼ tsk Salt

Tyrkisk pasta

200 g Tørret pasta, fx sløjfer
15 g Smør
200 g Hakket oksekød eller lammekød
1 Grofthakket løg
½ spsk Karry
½ spsk Stødt spidskommen
½ spsk Paprika
¼ tsk Salt
25 g Smør
½ spsk Paprika
200 g Halverede cherrytomater
1 dl Grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Youghurtdressing

  • Rør yoghurt, hvidløg og salt sammen.
  • Smag til og stil dressingen på køl til servering.

Tyrkisk pasta

  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
  • Lad imens smørret bruse op i en pande ved høj varme.
  • Tilsæt kødet og brun det, under omrøring, i ca. 5 min. - eller til det skifter farve.
  • Tilsæt løg og krydderier og steg i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Smelt imens smørret i en gryde og tilsæt paprika - smørsaucen skal være meget varm.
  • Hæld vandet fra pastaen og lad den dryppe af.
  • Fordel pastaen på 2 tallerkener. Top med kød, smørsauce, yoghurtdressing, tomater og persille - og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6732 kJ / 1609 kcal

Næringsindhold pr. 100g

785 kJ / 188 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 18,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 42,5 % 19,6 g
Fedt: 38,7 % 8,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tyrkisk-pasta/