Tunsalat
10 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
Her får du opskriften på en skøn og klassisk tunsalat, som er perfekt til madpakken og frokosten - eller som fyld i en sandwich eller pitabrød. En hjemmelavet tunsalat tager under 10 minutter at lave - og så smager den bare meget bedre end den færdigkøbte version. Denne opskrift på tunsalat er med creme fraiche, citron, syltede agurker, rødløg, kapers og dild, men du kan sagtens tilsætte fx majs eller rød peber.
Ingredienser
2 dåser
Tun i vand eller olie
|
|
---|---|
1 dl
Creme fraiche 18%
|
|
½
Finthakket rødløg
|
|
1 spsk
Citronsaft
|
|
50 g
Syltede agurker, finthakket
|
|
1 dl
Finthakket frisk dild eller purløg
|
|
½ tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
Kapers
|
|
---|---|
Evt. rugbrød
|
Sådan gør du
I denne opskrift har vi smagt tunsalaten til med syltede agurker, rødløg og dild - men du kan sagtens udskifte eller tilsætte fx purløg, majs eller rød peber. Og hvis du ønsker at give tunsalaten et ekstra pift, kan du toppe den med friterede kapers.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2652 kJ / 634 kcal
Næringsindhold pr. 100g
449 kJ / 107 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 59,9 % | 15,8 g |
Kulhydrat: | 13,3 % | 3,5 g |
Fedt: | 26,8 % | 3,3 g |