Tunmousse

2 timer
Arbejdstid: 15 min
Tunmousse

Nem og cremet tunmousse – en klassiker, der aldrig skuffer! Her får du opskriften på en skøn tunmousse, som er smagt til med friske urter og citronsaft. Perfekt til forret eller på frokostbordet.

Ny

Ingredienser

2 dåser Tun i vand eller olie
2 dl Creme fraiche 38%
1 Finthakket rødløg
3 spsk Finthakket frisk dild eller purløg
1 tsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 blade Husblas
1 spsk Citronsaft

Sådan gør du

  • Hæld vandet eller olien fra tunen og kom den i en skål.
  • Findel tunen med en gaffel og tilsæt creme fraiche, rødløg, dild, sennep, salt og peber. Rør det hele godt sammen.
  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den ved svag varme. Tilsæt citronsaft og en lille smule af tunblandingen.
  • Kom det i resten af tunblandingen og rør godt rundt så husblassen bliver godt fordelt og sætter sig jævnt.
  • Beklæd en form med husholdningsfilm (ca. 18 cm i diameter) og hæld tunblandingen i. Dæk den med film og kom den på køl i ca. 3 timer eller til moussen har sat sig.

Du kan pifte tunmoussen lidt op ved at tilsætte fx lidt hakkede kapers eller syltede agurker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3362 kJ / 804 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1078 kJ / 258 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 10,6 % 6,7 g
Fedt: 85 % 24,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tunmousse/