Tunfiskemousse
6 timer 15 min
•
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
•
Ren retro. Vores tunfiskemousse gik sin sejrsgang over hele Danmark i 1980'erne, og tunmoussen hører til den håndfuld opskrifter, vi kalder for "landeplagerne". Vi har ikke rettet i opskriften på den elskede tunfiskemousse, men vi foreslår at servere den i mindre portioner end oprindeligt. Derfor ser du nu tunmoussen som "spread" på nyristet brød. Lækkert at hapse som snack, tapas eller forret.
Ingredienser
Tunfiskemousse
3 dåser
Tun i vand eller olie (a ca. 150 g)
|
|
---|---|
200 g
Blødt smør
|
|
1 dl
Creme fraiche
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Brøndkarse
|
---|
Tilbehør
16-20 skiver ristet flutes eller hjertebrød
|
---|
Sådan gør du
Tunfiskemousse
Du kan servere tunfiskemoussen som forret til ca. 12 personer. Anret tunfiskemoussen portionsvis med salatblade, citronbåde og brøndkarse - lav evt. små ”æg” af tunfiskemoussen med 2 skeer dyppet i varmt vand. Server med ristet flute.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8131 kJ / 1943 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1307 kJ / 312 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 16,7 % | 12,8 g |
Kulhydrat: | 0,9 % | 0,7 g |
Fedt: | 82,4 % | 29,1 g |