Tunfiskemousse

6 timer 15 min
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
Tunfiskemousse

Ren retro. Vores tunfiskemousse gik sin sejrsgang over hele Danmark i 1980'erne, og tunmoussen hører til den håndfuld opskrifter, vi kalder for "landeplagerne". Vi har ikke rettet i opskriften på den elskede tunfiskemousse, men vi foreslår at servere den i mindre portioner end oprindeligt. Derfor ser du nu tunmoussen som "spread" på nyristet brød. Lækkert at hapse som snack, tapas eller forret.

Ingredienser

Tunfiskemousse

3 dåser Tun i vand eller olie (a ca. 150 g)
200 g Blødt smør
1 dl Creme fraiche
1 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Brøndkarse

Tilbehør

16-20 skiver ristet flutes eller hjertebrød

Sådan gør du

Tunfiskemousse

  • Hæld vandet eller olien fra tunen og kom den i en skål.
  • Findel tunen med en gaffel og tilsæt smør, cremefraiche, citronsaft, salt og peber. Rør det hele sammen, smag tunfiskemoussen til og stil den tildækket i køleskabet i mindst 6 timer.
  • Fordel tunfiskemoussen med en ske på de ristede fluteskiver.
  • Pynt med brøndkarse og server.

Du kan servere tunfiskemoussen som forret til ca. 12 personer. Anret tunfiskemoussen portionsvis med salatblade, citronbåde og brøndkarse - lav evt. små ”æg” af tunfiskemoussen med 2 skeer dyppet i varmt vand. Server med ristet flute.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8131 kJ / 1943 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1307 kJ / 312 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 16,7 % 12,8 g
Kulhydrat: 0,9 % 0,7 g
Fedt: 82,4 % 29,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tunfiskemousse/