Tortillastabler
50 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Tortillastabler som får tænderne til at løbe i vand. Den mexicansk inspirerede ret med tortillas i lag bestående af tortillas, krydret oksekødsauce og et godt lag smeltet ost på toppen. Og toppet med sprøde nachos, cremefraiche og koriander.
Ingredienser
Krydret kødsauce
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
4
Små knuste fed hvidløg
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2½ dl
Medium tomatsalsa (ca. 225 g)
|
|
3
Blandede peberfrugter i små tern (ca. 450 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
8
Små majstortillaer
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
50 g
Majschips
|
|
1
Limefrugt i både
|
Pynt
½ bundt
Frisk koriander
|
|
---|---|
Rødløg i tynde ringe
|
|
Grønne chilipebere i tynde ringe
|
Tilbehør
200 g
Fintsnittet spidskål
|
|
---|---|
50 g
Agurk i tern
|
Sådan gør du
Krydret kødsauce
Sådan samler du tortillastablerne
Ved serveringen
Brug en hot tomatsalsa, hvis du er til en stærkere version.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8696 kJ / 2078 kcal
Næringsindhold pr. 100g
430 kJ / 103 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 25,6 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 38,1 % | 9,6 g |
Fedt: | 36,3 % | 4,2 g |