Torsk i fad
Torsk i fad er en supernem og velsmagende fiskeret som hele familien kan være med til. En sjat piskefløde gør bouillonen fra fisk og grøntsager ekstra lækker. Server torsk i fad når det skal være nemt, for både fisk og grøntsager kommer i samme fad og ryger i ovnen. Det eneste du mangler er at koge kartofler.
Ingredienser
Torsk i fad
300 g
Blomkål i buketter
|
|
---|---|
200 g
Frosne grønne bønner
|
|
4
Gulerødder i mundrette stykker (ca. 200 g)
|
|
1½ liter
Kogende vand
|
|
1 dl
Fiske- eller grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
500 g
Renset torskefilet uden skind, i 4-8 stykker, afhængig af tykkelsen
|
|
20 g
Smør
|
|
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1 dl
Hakkede dildkviste
|
|
---|---|
Citroner (usprøjtede) i både
|
|
1 kg
Kogte kartofler - let knuste
|
Sådan gør du
Torsk i fad
Ved serveringen
Du kan spare på energien, når du koger kartofler, ved at koge dem i lidt vand. 1 kg kartofler kan koges i 2 dl vand tilsat 1 tsk salt. Kom de skrællede kartofler i koldt vand i gryden, læg låg og bring i kog ved kraftig varme. Når det damper godt, kan du skrue ned til svag varme. Sluk for kartoflerne, når de er næsten møre og lad dem stå på blusset. Så koger de færdige ved eftervarmen i gryden. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9051 kJ / 2163 kcal
Næringsindhold pr. 100g
361 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 22,6 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 42,5 % | 9 g |
Fedt: | 34,9 % | 3,4 g |
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.