Tomattærte med timian
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
•
Superskøn tomattærte som hele familien vil elske. Tomattærten har en lækker sprød tærtebund - men til hverdag kan du fint anvende en færdigkøbt tærtedej af god kvalitet.
Ingredienser
Dej
60 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
120 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
2 spsk
Vand
|
Fyld
20 g
Smør
|
|
---|---|
3
Hakkede løg (ca. 300 g)
|
|
2
Æg
|
|
200 g
Hytteost eller kvark 0,3%
|
|
1 tsk
Finthakket frisk timian - eller tørret
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Revet mozzarellaost
|
|
10
Blommetomater, halverede
|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Erstat evt. den hjemmelavede tærtedej med en færdigkøbt - på de hverdage hvor det gerne må gå lidt ekstra stærkt!
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9329 kJ / 2230 kcal
Næringsindhold pr. 100g
520 kJ / 124 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 16,5 % | 5 g |
Kulhydrat: | 31,7 % | 9,7 g |
Fedt: | 51,8 % | 7,3 g |