Tomatsuppe
45 min
Fryseegnet
•
Dejlig, varm hjemmelavet tomatsuppe med masser af smag. Det er nemt og hurtigt at forberede en cremet tomatsuppe, det kræver blot en blender. Brug hvad du har af grøntsager sammen med tomaterne og smag til. Server gerne den hjemmelavede tomatsuppe med brød.
Ingredienser
Tomatsuppe
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Løg i grove stykker (ca. 100 g)
|
|
1
Stort grofthakket fed hvidløg
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
3
Gulerødder i mindre stykker (ca. 175 g)
|
|
400 g modne tomater eller 1 dåse
Hakkede tomater
|
|
1 tsk
Tørret basilikum
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
Friskkværnet peber
|
200 g
Tørret pasta, fx minisuppehorn
|
---|
Tilbehør
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
240 g
Groft brød
|
|
400 g
Blandede grøntsager, fx peberfrugt, gulerødder, bladselleri m.fl.
|
Sådan gør du
Tomatsuppe
Du kan servere både kødboller, sprødt bacon, brødcroutons og grøntsager i mindre stykker på tomatsuppen. Friske krydderurter er også et godt pift på suppen.
Suppen kan fryses uden pasta.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8569 kJ / 2048 kcal
Næringsindhold pr. 100g
332 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 16,4 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 62,8 % | 12,3 g |
Fedt: | 20,8 % | 1,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.