Tomatlasagne
1 time 40 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Grøntsagslasagne fyldt med tomat, tomat, tomat og så lidt andre grøntsager. Supernem og hurtig lasagne....og så til en rimelig pris.
Ingredienser
Tomatsauce
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 dl
Koncentreret tomatpuré (ca. 120 g)
|
|
75 g
Grofthakkede soltørrede tomater
|
|
3 dl
Vand
|
|
3
Finthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
3
Fintrevne gulerødder (ca. 200 g)
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1
Stort hakket fed hvidløg
|
|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1½ dl
Hakkede oreganoblade
|
Lasagne
½ liter
Let mornaysauce
|
|
---|---|
12
Lasagneplader
|
|
200 g
Revet mozzarellaost
|
|
4 spsk
Rasp
|
Tilbehør
200 g
Grøn salat, fx romainesalat i grove stykker drysset med salt og
|
|
---|---|
25 g
Ristede solsikkekerner
|
Sådan gør du
Tomatsauce
Lasagne
Lav en kæmpe portion tomatsauce og frys den i passende portioner. Den er nem at hive op af fryseren på en travl dag og servere sammen med nykogt pasta, revet ost og fx drys af ristede mandler eller nødder og friske krydderurter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10390 kJ / 2483 kcal
Næringsindhold pr. 100g
414 kJ / 99 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 22,6 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 48,4 % | 11,8 g |
Fedt: | 29 % | 3,3 g |