Tarteletter med høns i asparges

1 time 30 min
Arbejdstid: 40 min
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker på både påske- og julebordet. Der er forskellige varianter af tarteletfyld, men det er oftest høns i asparges, der serveres. Tarteletter betyder "små tærter" - og de små sprøde skåle er dekorative og lækre som både forret, hovedret og på frokostbordet. Her en dejlig opskrift på klassiske tarteletter med fyld af høns i asparges - lækre hele året rundt.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Kogning af høne

1 Høne eller kylling (ca. 1100 g)
1 liter Vand
2 Løg i grove stykker
2 Gulerødder i grove stykker
2 Porrer i grove stykker
3 Laurbærblade
1 tsk Groft salt

Opbagt sovs med asparges

2 dåser Hvide aspargessnitter (ca. 510 g)
50 g Smør
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
24 Tarteletter

Pynt

Brøndkarse

Sådan gør du

Kogning af høne

  • Tag indmaden ud af hønen, rens og skyl den godt. Bring høne og vand i kog i en stor gryde.
  • Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Tag kød og grøntsager op. Si suppen og skum fedtet af - du skal bruge ca. 3 dl suppe til saucen.
  • Lad hønsekødet køle lidt af og riv det i trevler - med 2 gafler.

Opbagt sovs med asparges

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog. Tilsæt ca. 3 dl suppe fra hønen og fløde og bring stuvningen i kog.
  • Vend hønsekød, asparges, salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. og smag til.

Sådan anretter du tarteletter med høns i asparges

  • Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen.
  • Hæld ca. ¾ dl høns i asparges i hver tartelet.
  • Pynt med brøndkarse og server straks.

Til denne portion høns i asparges er der brugt ca. 625 g kød fra kylling eller høne. Hvis det skal gå stærkt kan du købe kyllingefilet og koge i vand tilsat kyllingefond. Du kan fryse resten af suppen. Du kan supplere tarteletfyldet med flere grøntsager efter smag - selleri og bladselleri giver både smag og struktur til saucen. Måske vil du gå all in og bage dine egne tarteletskaller?

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13098 kJ / 3130 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 17,7 % 4,3 g
Kulhydrat: 28,4 % 6,9 g
Fedt: 53,9 % 6 g
Relateret video Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

https://www.arla.dk/opskrifter/tarteletter-med-hons-i-asparges/