Tartarsauce

1 time
Tartarsauce

Tartarsauce eller sauce tartar er en remouladelignende dressing - som er opkaldt efter et asiatisk stammefolk, tatarerne. Den er måske mest kendt som en fish and chips sauce - men tartarsauce kan så meget andet. Her har du en opskrift på hjemmelavet sauce tartar, som både er nem at lave. Tartarsauce smager virkelig godt som tilbehør til både kød og fisk - og som fyld i en bagt kartoffel.

Ingredienser

Tartarsauce

75 g Syltede agurker
3 spsk Kapers uden lage
½ Rødløg
1 dl Klippet frisk karse
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2½ dl Fraiche

Pynt

Kapers
Klippet frisk karse

Hertil

500 g Stegt kød eller fisk, fx rødspætter eller kold okseculotte
1 kg Kartofler
600 g Blandede grøntsager

Sådan gør du

Tartarsauce

  • Hak syltede agurker, kapers og løg fint og vend det sammen med de øvrige ingredienser.
  • Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

  • Rør forsigtigt saucen igennem og smag den til. Anret tartarsaucen i en skål.

Sauce tartar er også velegnet som fyld i bagte kartofler, til nye kartofler - og som dip til grøntsagsstave.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7055 kJ / 1686 kcal

Næringsindhold pr. 100g

279 kJ / 67 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 39,4 % 6,5 g
Kulhydrat: 49,3 % 8,1 g
Fedt: 11,3 % 0,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tartarsauce/