Tartarsauce
1 time
•
![Tartarsauce](https://images.arla.com/recordid/81ed6dc5b2214fed85cea6e500efad94/tartarsauce.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop&crop=(278,0,-49,0))
Tartarsauce eller sauce tartar er en remouladelignende dressing - som er opkaldt efter et asiatisk stammefolk, tatarerne. Den er måske mest kendt som en fish and chips sauce - men tartarsauce kan så meget andet. Her har du en opskrift på hjemmelavet sauce tartar, som både er nem at lave. Tartarsauce smager virkelig godt som tilbehør til både kød og fisk - og som fyld i en bagt kartoffel.
Ingredienser
Tartarsauce
75 g
Syltede agurker
|
|
---|---|
3 spsk
Kapers uden lage
|
|
½
Rødløg
|
|
1 dl
Klippet frisk karse
|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2½ dl
Fraiche
|
Pynt
Kapers
|
|
---|---|
Klippet frisk karse
|
Hertil
500 g
Stegt kød eller fisk, fx rødspætter eller kold okseculotte
|
|
---|---|
1 kg
Kartofler
|
|
600 g
Blandede grøntsager
|
Sådan gør du
Tartarsauce
Ved serveringen
Sauce tartar er også velegnet som fyld i bagte kartofler, til nye kartofler - og som dip til grøntsagsstave.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7055 kJ / 1686 kcal
Næringsindhold pr. 100g
279 kJ / 67 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 39,4 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 49,3 % | 8,1 g |
Fedt: | 11,3 % | 0,9 g |
![https://www.arla.dk/opskrifter/tartarsauce/](/opskrifter/tartarsauce/qrcode.png)