Tacoskaller med fyld
Tacos er en traditionel mexikansk ret, der består af en lille majs- eller hvedepandekage, fyld og topping. Den bløde tortilla foldes om fyldet og kan spises uden brug af bestik. Det er lidt sværere med denne sprøde tacoskal, der knækker, når du spiser af den. Nyd den sprøde tacoskal, det krydrede oksekød, de friske grøntsager og dressingen - og tag opvasken med et smil.
Ingredienser
Krydret oksekød
10 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Kidneybønner (ca. 420 g)
|
|
1 dåse
Majs (ca. 140 g)
|
Salsadressing
1 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
½ dl
Tomatsalsa
|
2
Avocadoer i skiver
|
|
---|---|
100 g
Fintsnittet lilla spidskål
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
12
Tacoskaller
|
|
---|---|
2
Limefrugter skåret i både
|
Sådan gør du
Krydret oksekød
Salsadressing
Ved servering
Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan fylde tacoskaller med. Rist hvad du synes af kød og grønt i en pande og krydr gerne med de krydderier, du ser her i opskriften, for at få en strejf af Mexico. Forsøg dig med kontrasten mellem stærkt fyld og blid dressing - eller omvendt. Du kan også servere tacoskaller og fyldt i skåle hver for sig, så man selv kan fylde sin tacoskal. Det synes mange børn er hyggeligt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10351 kJ / 2474 kcal
Næringsindhold pr. 100g
581 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,5 g |
Protein: | 20,3 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 34,4 % | 11,8 g |
Fedt: | 45,3 % | 7,1 g |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.