Syltede rødbeder
1 time 5 min
•
Gammeldags syltede rødbeder - helt enkelt og klassisk. Disse hjemmesyltede rødbeder smager af tradition og gamle dage. Når der er rødbeder i haven og på hylderne i butikken, er det både afstressende og hyggeligt at kaste sig over syltning af rødbeder. Her er en opskrift, der får dine hjemmesyltede rødbeder til at lykkes - så glæd dig til at sætte de hjemmelavede syltede rødbeder på bordet, så ingen kan klage over at det eneste, der mangler er rødbederne :)
Ingredienser
Rødbeder
10
Skrubbede rødbeder (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
75 g
Skrællet peberrod (ca. 8 cm)
|
---|
Syltelage
1 liter
Lagereddike
|
|
---|---|
1 kg
Sukker
|
|
1 tsk
Atamon
|
Sådan gør du
Rødbeder
Syltelage
Sylt rødbederne hele, så er de lettere at skære ud i tern, skiver eller strimler. Kan du lide at eksperimentere med smag, så kan du lege med både chili, stjerneanis eller ingefær i syltelagen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3426 kJ / 819 kcal
Næringsindhold pr. 100g
309 kJ / 74 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 5,6 % | 1 g |
Kulhydrat: | 93,4 % | 17 g |
Fedt: | 1 % | 0,1 g |