Svensk pølseret - med mere grønt
Svensk pølseret - med mere grønt. Den ligner meget den traditionelle Svensk pølseret, men vi har skruet ned for pølserne og op for kartofler og løg og tilføjet gulerødder. Så vil I gerne spise mere planterigt er Svensk pølseret - med mere grønt et godt sted at starte. De små skridts taktik og sund fornuft, det er den måde vi tror på i Arlas Inspirationskøkken, at vi kan ændre vores kostvaner i en mere grøn retning.
Ingredienser
Svensk pølseret
10 g
Smør
|
|
---|---|
4
Finthakkede løg (ca. 300 g)
|
|
4
Groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
|
|
3
Wienerpølser i tynde skiver (ca. 135 g)
|
|
1 spsk
Mild paprika
|
|
1 kg
Kogte, skrællede kartofler i tern
|
|
5 spsk
Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Klippet purløg
|
---|
Tilbehør
150 g
Groft rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Svensk pølseret
Du kan lave en vegetarisk version af den svenske "pølseret". Skift pølserne ud med en dåse skyllede, afdryppede hvide eller brune bønner. Og erstat evt. den milde paprika med røget paprika, så du får røgsmagen, som ellers kommer fra pølserne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8460 kJ / 2022 kcal
Næringsindhold pr. 100g
361 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 11,3 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 61 % | 12,9 g |
Fedt: | 27,7 % | 2,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.