Svensk pølseret

30 min
Svensk pølseret

Svensk pølseret er en dansk klassiker, som både børn og voksne kan lide.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Svensk pølseret

800 g Kogte kartofler
8 Wienerpølser
1 Løg
10 g Smør
3 tsk Mild paprika
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
2½ dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Klippet purløg

Sådan gør du

Svensk pølseret

  • Skær kartofler og pølser i mindre stykker. Pil og hak løget.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og svits løget i ca. 1 min.
  • Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i ca. 3 min.
  • Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser.
  • Lad retten koge i ca. 10 min. eller til retten er godt varm.
  • Pynt med klippet purløg og server.

Har du mange pølser på lager - så kunne du måske bage en omgang pølsehorn til fryseren - så er der nem mad at tage med på farten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10077 kJ / 2408 kcal

Næringsindhold pr. 100g

580 kJ / 139 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 13,2 % 4,5 g
Kulhydrat: 32,1 % 10,9 g
Fedt: 54,7 % 8,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/svensk-polseret/