Svampegryde
Svampegryde er en lækker rustik vinterret. Hvad denne svampegryde ikke har i sit udseende, har den til gengæld i smag! De tørrede svampe giver svampegryden en dyb og fyldig smag som sammen med linser, rødvin og fløde udgør et lækkert vegetarisk alternativ til vinterens klassiske simreretter. Svampegryden smager af "god tid", men kan laves på en blot 1 time. Server svampegryden med lynstegt palmekål, syrlig æble og hasselnødder for at give bid, friskhed og farve til retten - og et stykke godt brød til at suge det sidste sauce på tallerkenen. Velbekomme!
Ingredienser
30 g
Tørrede svampe
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
2
Finthakkede løg
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
2 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
200 g
Tørrede grønne linser, fx anicia eller puy
|
|
¾ liter
Okse- eller grøntsagsbouillon
|
|
200 g
Halverede markchampignoner
|
|
2
Rødløg i grove både
|
|
10 g
Smør
|
|
1½ dl
Rødvin
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 spsk
Østerssauce
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
10 g
Blødt smør
|
Lynstegt palmekål
300 g
Palmekålsblade
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Tilbehør
2
Røde æbler i tern
|
|
---|---|
100 g
Grofthakkede hasselnøddekerner, evt. ristede
|
|
Godt brød
|
Sådan gør du
Lynstegt palmekål
Hvis det ikke er vigtigt at retten er vegetarisk, giver oksebouillon den bedste smag til retten. Palmekålen kan erstattes af grønkål. Du kan også bruge belugalinser i retten, men retten bliver mere grå i farven.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11334 kJ / 2709 kcal
Næringsindhold pr. 100g
437 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 14,7 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 36,8 % | 9,5 g |
Fedt: | 44,2 % | 5,2 g |
Alkohol: | 4,3 % |