Svampedeller
Svampedeller er dejlige saftige frikadeller lavet af champignoner. Svampedellerne er et godt alternativ til de traditionelle frikadeller af kød og du kan servere dem på samme måde - med kartofler og salat eller grøntsager, som pålæg eller måske sammen med stuvet hvidkål. Når du laver svampedeller i stedet for frikadeller af kød, er det godt at tænke umami ind og svampe har et højt indhold af umami.
Ingredienser
Svampedeller
1 dl
Græskarkerner
|
|
---|---|
1
Grofthakket stort løg (ca. 100 g)
|
|
80 g
Finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
|
|
2
Æg
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian eller 2 tsk tørret timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
400 g
Rensede champignoner
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
Sådan gør du
Svampedeller
Når du vælger grøntsager i stedet for kød, er det godt at tænke umami ind. Umami er grundsmagen, som kan defineres som det lidt diffuse begreb, velsmag - som vi bl.a. får fra kød. Svampe har et højt indhold af umami.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5207 kJ / 1245 kcal
Næringsindhold pr. 100g
651 kJ / 156 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 16,5 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 21,7 % | 8,3 g |
Fedt: | 61,8 % | 10,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.