Svampebøffer
40 min
•
Svampebøfferne smager virkelig godt, og vil du servere grøn mad, er de bestemt et bud. Vi kalder det svampebøffer, men vi kunne også godt have kaldt dem svampekarbonader eller svampekrebinetter (alt efter hvor i Danmark vi er). Overfladen bliver nemlig lidt sprød, når couscousen bliver stegt - det er lækkert. Server svampebøfferne som du ellers ville servere hakkebøffer af kød. Eller brug dem kolde som grønt pålæg.
Ingredienser
Svampebøffer
400 g
Rensede champignoner
|
|
---|---|
125 g
Couscousgryn (ca. 1½ dl)
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1
Æg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
Sådan gør du
Svampebøffer
Svampebøfferne er også gode kolde som pålæg på et stykke brød - du kan evt. smøre dem på brødet og toppe op med rød peber og karse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4920 kJ / 1176 kcal
Næringsindhold pr. 100g
696 kJ / 166 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 19,7 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 36 % | 14,7 g |
Fedt: | 44,3 % | 8,3 g |