Stuvet hvidkål
45 min
•
Stuvet hvidkål, lige som stuvet hvidkål skal være - og måske som mor, farmor eller mormor lavede den. Det er oftest de enkle råvarer, der giver den bedste smag, og stuvet hvidkål består ikke af ret meget andet end hvidkål og fløde. Stuvet hvidkål hører traditionelt sammen med frikadeller, kål - eller medisterpølse - og husk sennep og rødbeder.
Ingredienser
Stuvet hvidkål
1½ kg
Hvidkål
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
25 g
Smør
|
|
4 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 dl
Mælk
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Stuvet hvidkål
Du kan give den stuvede hvidkål lidt mere farve og smag, hvis du tilsætter revne gulerødder og/eller hakket persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8135 kJ / 1944 kcal
Næringsindhold pr. 100g
268 kJ / 64 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 6 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 18,4 % | 2,9 g |
Fedt: | 75,6 % | 5,5 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.