Stegte rødspætter
45 min
•
Det er en klassiker: Smørstegt rødspætte med nye kartofler, persillesauce, hakket persille og citronbåde. Enkelt og sublimt. Og når du tager dig tid til at servere din stegte rødspætte med nybælgede friske ærter, så er sommeren rigtig kommet til Danmark. Stegt rødspætte er og bliver en fantastisk spise.
Ingredienser
Stegte rødspætter
4
Flåede rødspætter (ca. 1000 g)
|
|
---|---|
50 g
Groft rugmel (ca. 1 dl)
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
50 g
Smør
|
Persillesauce
½ liter
Mælk
|
|
---|---|
3 spsk
Majsstivelse fx. maizena
|
|
2 dl
Hakket persille
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
Tilbehør
1 kg
Kogte skrabede eller pillede kartofler
|
|
---|---|
600 g
Dampede grøntsager, fx ærter - gerne nybælgede
|
|
1
Citron (usprøjtet) i både
|
Sådan gør du
Stegte rødspætter
Persillesauce
Ved serveringen
Har du lyst til at servere et lidt lettere og mere moderne tilbehør til de stegte rødspætter, kan det fx være en dressing af skyr smagt til med piccalilly, en salat af romainesalat, edamamebønner, agurk og rødløg - og ristet rugbrød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9886 kJ / 2363 kcal
Næringsindhold pr. 100g
340 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 28,7 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 49,6 % | 9,9 g |
Fedt: | 21,7 % | 2 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.