Zucchini fritters

45 min
Zucchini fritters

Små lækre zucchini fritters, der smager godt både varme og kolde. Både nemme og hurtige at lave. Spis zucchini fritters med cremefraiche og topping - eller som snack, som tilbehør til en salat eller snup dem med i madpakken.

Ingredienser

2 Grønne squash (også kaldet zucchini) (ca. 350 g)
1½ tsk Groft salt
3 Æg
50 g Revet mozzarellaost
1 dl Rasp
1 håndfuld Finthakket frisk dild
Friskkværnet peber
20 g Smør

Sådan gør du

  • Riv de to squash groft og drys med salt - vend godt rundt. Kom dem i en sigte og lad dem stå i ca 15 min., så vandet kan løbe af.
  • Vrid de revne squash næsten tørre, evt. i et viskestykke. Rør squash, æg, ost, rasp, dild, salt og peber sammen i en skål - lad farsen hvile 15 min. på køl.
  • Form 4 zucchinifritters af halvdelen af squashblandingen og steg dem på en varm pande med smør i ca. 10 min. ved jævn varme. Tryk dem let flade og vend dem af og til.
  • Gentag med resten af squashblandingen.

Server zucchini fritters lune med fx cremefraiche, rødløg og rogn eller salat og rejer. De smager også godt kolde og dermed velegnede til at tage med i madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3181 kJ / 760 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 23,8 % 6,3 g
Kulhydrat: 24,1 % 6,4 g
Fedt: 52,1 % 6,3 g
Relateret video

Små lækre zucchini fritters, der smager godt både varme og kolde. Både nemme og hurtige at lave.

https://www.arla.dk/opskrifter/squashblinis/