Sprød kålsalat med chili, hytteost og appelsiner
Smuk kålsalat med med knasende sprødhed og saftig friskhed. En ualmindelig lækker kålsalat med både en rød og en grøn kål, saftige appelsiner, pærer og sprøde hasselnødder - og et strejf af chili. Kålsalaten er vendt sammen med fløde og hytteost - og det giver et fantastisk cremed modspil til den sprøde salat. Kålsalaten er et dejligt tilbehør til fx stegte andebryster, flæskesteg, vildt eller til en helt almindelig frikadelle.
Ingredienser
Kålsalat
½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
100 g
Hytteost
|
|
3 spsk
Finthakket grøn og rød chilipeber
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
350 g
Fintsnittet rødkål
|
|
---|---|
100 g
Fintsnittet savojkål
|
|
100 g appelsinfileter i mindre stykker - 2
Appelsiner
|
|
1
Pære i mindre stykker
|
50 g
Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
---|
Sådan gør du
Kålsalat
Du kan skifte pæren ud med et æble eller blommer - og du kan bruge forskellige blandinger af kål. Grønkål vil give et flot farvespil. Hasselnødder kan erstattes af mandler eller valnødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3775 kJ / 902 kcal
Næringsindhold pr. 100g
318 kJ / 76 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 13,7 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 41 % | 7,7 g |
Fedt: | 45,3 % | 3,9 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.