Spinatvafler med laks
1 time
•
![Spinatvafler med laks](https://images.arla.com/recordid/c6b55495f1d24174bd3fa6e4010ae33a/spinatvafler-med-laks.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop&crop=(0,0,-318,0))
Grønne spinatvafler danner en skøn og dekorativ bund til såvel røget laks som stenbiderrogn. Denne opskrift på spinatvafler med laks er oplagte til en forretstallerken, men kan også serveres som en indbydende tapas/velkomstsnack. De faverige vafler indbyder til kreative anretninger, du kan bygge store salater ovenpå - eller pynte helt enkelt. Det er nemt at lave vafler med spinat - og de kan spises som de er - grønne, sprøde og lækre.
Ingredienser
Peberrodscreme med æble
2½ dl
Fraiche
|
|
---|---|
1
Groftrevet æble, fx granny smith
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk peberrod
|
|
¼ tsk
Havsalt, fx læsø sydesalt
|
Spinatvafler
150 g
Frossen helbladet spinat
|
|
---|---|
225 g
Sigtet speltmel (ca. 4 dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
4½ dl
Mælk
|
|
2
Æg
|
|
100 g
Smeltet smør, let afkølet
|
Tilbehør
10 skiver
Røget laks i strimler
|
---|
Pynt
Friskkværnet peber
|
|
---|---|
Dildkviste
|
Sådan gør du
Peberrodscreme
Spinatvafler
Sådan bager du spinatvafler
Ved serveringen
Skal du bage mange vafler kan du bage dem et par timer i forvejen og varme dem i ovnen lige før serveringen. Du kan servere spinatvafler med stenbiderrogn, cremefraiche og hakkede rødløg som en skøn forret, når der er sæson for frisk stenbiderrogn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12343 kJ / 2950 kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 23,7 % | 8,9 g |
Kulhydrat: | 27,4 % | 10,3 g |
Fedt: | 48,9 % | 8,5 g |
![https://www.arla.dk/opskrifter/spinatvafler-med-laks/](/opskrifter/spinatvafler-med-laks/qrcode.png)