Spidskålssalat
20 min
•
Super lækker og nem spidskålssalat. Denne opskrift på spidskålsalat er både sprød, saftig og fyldig. Salaten indeholder spidskål, æbler og persille - alt er snittet og blandet med en nem dressing med citron og fraiche. Nemt, hurtigt og lækkert - både som tilbehør til aftensmaden eller som frokostret med et stykke ristet rugbrød til.
Ingredienser
Spidskålssalat
1 dl
Fraiche
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
|
|
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Sådan gør du
Spidskålssalat
Du kan pynte spidskålssalaten med saftige granatæblekerner, og du kan gøre spidskålssalaten fyldigere ved at tilsætte edamamebønner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1140 kJ / 272 kcal
Næringsindhold pr. 100g
166 kJ / 40 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 13,2 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 68,6 % | 6,7 g |
Fedt: | 18,2 % | 0,8 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.