Snobrød hacks
Hack dit snobrød. Der findes så mange skønne variationer. Her får du 10 af dem vi holder mest af, men leg gerne videre. Her er hacks til både salte og søde snobrød - så det sværeste er at finde appetit til dem alle. Husk at det vigtigste, når du bager snobrød er bålet. Snobrød skal bages over gløder og ikke ild. Derfor skal bålet altid tændes i GOD TID (1-2 timer før det skal bruges)
Ingredienser
Snobrødsdej - naturel
25 g
Smør
|
|
---|---|
1½ dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1 dl
Syrnet produkt, fx yoghurt naturel
|
|
250 g
Hvedemel
|
|
125 g
Fuldkornshvedemel
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Snobrødsdej - naturel
Sådan bager du snobrød
Snobrødsdejen kan laves dagen i forvejen blot du reducerer mængden af gær til ca. 7 gram. Du kan bruge alle slags syrnede mejeriprodukter, det er mælkesyrebakterierne der er godt for dejen.
Salte snobrød:
1. Pizzasnobrød. Kom 100 g ostetern og ½ spsk oregano i dejen og sno bacon eller tørret skinke rundt om. Dyp i ketchup eller tomatpesto.
2. Farvet snobrød. Tilsæt gurkemeje, så bliver snobrødet gult eller skift mælken ud med spinat eller rødbedesaft, så får du de smukkeste farvede snobrød. De kan mixes, så du kan lave en twister.
3. Pizzasnobrød. Tilsæt 100 g skinketern og ½ spsk oreganob til dejen. Bag snobrødet. Når brødet trækkes af pinden fyldes hullet med ost, så osten smelter. Dyp i en cremefraiche dressing med ketchup.
4. Krasser. Tilsæt 100 g texmex ost i dejen og fyld hullet med tacosauce.
5. Pesto snobrød. Rul dejen ud med en kagerulle, så du får en diameter på ca. 25 x 10 cm. Smør 2 spsk valgfri pesto på midten. Luk dejen sammen og rul den til en lang pølse. Vikl dejen rundt om pinden.
6. Snobrød med kryddersmør. Rul dejen ud med en kagerulle til ca. 25 x 10 cm. Smør 25 g valgfrit kryddersmør langs midten. Luk dejen sammen og vikl den rundt om pinden.
Søde snobrød ( hvis du vil have et rigtigt "dessertsnobrød", så udskift fuldkornsmelet med hvedemel og kom 2 spsk sukker i dejen):
7. Hvid chokoladesnobrød. Tilsæt 100 g grofthakket hvid chokolade og 1 tsk vanilje til din snobrødsdej. Bag det over bål og fyld efterfølgende hullet med hindbærmarmelade.
8. Chokoladesnobrød. Kom 1.5 tsk stødt kardemomme i dejen. Fyld det varme bagte snobrød op med chokoladestykker og evt. mini skumfiduser.
9. Snobrødsæblekage. Kom 75 g små æblestykker, 1 tsk stødt kanel og 2 spsk sukker i dejen. Bag brødet og dyp det i cremefraiche.
10. Kanelsnegle snobrød. Rul dejen ud med en kagerulle, til ca. 25 x 10 cm. Smør i midten af dejen en blanding af smør, sukker og kanel. Luk dejen sammen og vikl det rundt om pinden. Bag brødet og pynt med glasur.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6618 kJ / 1582 kcal
Næringsindhold pr. 100g
970 kJ / 232 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,4 g |
Protein: | 11,9 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 70,3 % | 40,1 g |
Fedt: | 17,8 % | 4,7 g |