Snobrød
Der er få ting, der giver stemning som friskbagt snobrød, når du og vennerne sidder omkring bålet. Her er en skøn og klassisk opskrift på snobrød - den klistrer ikke - og den er nem at vikle på pinden - selv med børnehænder. Spis snobrødene som de er, eller stop en pølse i det nybagte brød. God fornøjelse med bålet - husk at tænde det i god tid, da snobrødet skal bages over gløder - ikke over ild.
Ingredienser
Dej
25 g
Smør
|
|
---|---|
¼ liter
Mælk eller syrnet produkt, fx tykmælk
|
|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 6¾ dl)
|
Serveres fx med
Wienerpølser, ketchup og sennep - eller syltetøj og sukker
|
---|
Sådan gør du
Snobrødsdej
Snobrødsdejen kan laves dagen i forvejen blot du reducerer mængden af gær til ca. 7 gram. i stedet for mælk kan du bruge alle slags syrnede mejeriprodukter - mælkesyrebakterierne gør noget godt for dejen. Husk at klargøre 6 lange pinde til snobrød.
Du kan også fylde de bagte snobrød med skinke, spegepølse, chorizo og/eller ost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7176 kJ / 1715 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1008 kJ / 241 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 10,9 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 74,1 % | 44 g |
Fedt: | 15 % | 4,1 g |