Små iskager
1 time 5 min
•
En uimodståelig lækker og flot dessert. Små iskager med friske appelsiner, granatæble og sprød pankoraps. Iskagernes smag og udseende egner sig til mange forskellige festlige lejligheder. Med disse iskager kan du nem og hurtigt imponere dine gæster, idet arbejde kan gøres dagen inden, så du har tid til dine gæster. Du skal blot anrette de små iskager og nyde dem.
Ingredienser
Appelsinis
1½
Æggehvide (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
50 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
1½
Æggeblomme (ca. ½ dl)
|
|
50 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
½ tsk
Vaniljesukker
|
|
2½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
1 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
Sød pankoknas
2
Kardemommekapsler - frøene herfra
|
|
---|---|
30 g
Pankorasp
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
25 g
Smør
|
|
Guldstøv
|
Appelsin- og granatæblesalat
4
Usprøjtede appelsiner (ca. 800 g)
|
|
---|---|
75 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
75 g
Kerner fra granatæble
|
Sådan gør du
Appelsinis
Sød pankoknas
Appelsinis, fortsat
Appelsin- og granatæblesalat
Ved serveringen
Giv din appelsin- og granatæblesalat et lækkert tvist - tilsæt 50 g bløde svesker i strimler.
I stedet for kardemommekapsler kan du bruge ¼ tsk stødt kardemomme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10620 kJ / 2538 kcal
Næringsindhold pr. 100g
684 kJ / 163 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 3,8 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 51,7 % | 20,8 g |
Fedt: | 44,5 % | 8,2 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.