Vandmelonsalat
En skøn læskende vandmelonsalat. Kombinationen af den salte hvide ost og den søde vandmelon er usædvanlig god. Salaten er en rigtig sommersalat, sød, frisk og fuld af umami. Salat med vandmelon gør sig godt som tilbehør til grillmad og de flotte farver er en fryd for øjet og kan hjælpe de fleste spiseborde eller buffeter godt på vej. Alle kan være med, både når vandmelonsalaten skal tilberedes og efterfølgende nydes.
Ingredienser
Balsamicosirup
1 dl
Mørk balsamicoeddike
|
|
---|---|
85 g
Sukker (1 dl)
|
Ristede græskarkerner
½ dl
Græskarkerner
|
---|
1
Lille vandmelon i tern (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
300 g
Salatost i tern - afdryppet
|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Sådan gør du
Balsamicosirup
Ristede græskarkerner
Sådan anretter du salat med vandmelon
Når opskriften ganges op, skal kogetiden på balsamicosiruppen forøges tilsvarende. Balsamicosirup kan laves en uge i forvejen, opbevares i køleskabet. Græskarkernerne kan ristes dagen før.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7985 kJ / 1908 kcal
Næringsindhold pr. 100g
361 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 14,2 % | 3 g |
Kulhydrat: | 49,1 % | 10,4 g |
Fedt: | 36,7 % | 3,6 g |
Sødt, saftigt, sprødt, smukt. Se her, hvordan Maria fra Karolines Køkken mixer en farverig salat af vandmelon, jordbær, avocado og salatost – som passer perfekt til grill-menuen.