Salat med grønkål, æbler og tyttebær
30 min
•
Salat med finthakkede grønkålsblade, friske æbletern, ristede græskarkerner og en flødedressing med hytteost og tyttebær. Denne opskrift er virkelig lækker og nem og hurtig at lave. Et dejligt tilbehør til fx stegte andelår, - og også skønt til frikadeller, linsedeller, svampebøffer og fisk. Og så er grønkålssalaten også god i madpakken.
Ingredienser
4
Æbler i tern (ca. 500 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
½ spsk
Flydende honning
|
|
500 g
Rensede grønkålsblade uden midterribbe
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
200 g
Hytteost
|
|
½ dl
Tyttebærsyltetøj
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Ristede græskarkerner
10 g
Smør
|
|
---|---|
3 spsk
Græskarkerner (ca. g)
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
Pynt
50 g
Tyttebær eller tørrede tranebær
|
---|
Sådan gør du
Ristede græskarkerner
Du kan købe de ristede græskarkerne, når det skal gå stærkt. Tyttebærsyltetøj kan erstattes af andet, gerne rødt - syltetøj.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6181 kJ / 1477 kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kJ / 96 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 16,4 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 32,3 % | 7,6 g |
Fedt: | 51,3 % | 5,6 g |
Relateret video
Sådan krammer du kål